Hassnae

Bouazza

Femme Defense

Wie op zoek is naar een intensieve, enórm intensieve, fitness-workout gecombineerd met zelfverdediging, komt al snel bij Femme Defense uit. Het brein achter deze cursus is Roberto Elan, een buitengewoon innemende en charmante trainer met een lichaam van graniet. Als er iemand is die je kan leren weerbaarder te worden en hard te trainen, dan hij wel, zo heb ik afgelopen zomer tijdens privétrainingen mogen ervaren.

 

Niet eerder is mijn lichaam zo op de proef gesteld. Na de eerste trainingen was ik oprecht bang voor Elan. Met gepast ontzag reed ik iedere keer naar Rotterdam om te ontdekken dat mijn lichaam, en vooral mijn geest, veel meer aankan dan ik ooit had gedacht. 'Mind over body' is dan ook Elans motto. Als je er geestelijk maar voor wilt gaan, zul je jezelf overtreffen. En dat doe je onder zijn begeleiding dan ook.

 

Bij Elan kom je niet weg met 'au', of 'ik ben moe'. Hij matte me echt af. Zonder genade. Een beul vond ik hem. Mijn lichaam deed overal pijn. Iedere keer als ik dacht echt, écht niet meer te kunnen, bleek hij mijn lichaam beter te kennen en joeg hij me over mijn eigen grenzen. En dat voelde fenomenaal.

 

Na de eerste angst werden de trainingen al snel verslavend. Na iedere training voelde ik pure euforie. Iedere les merkte ik dat ik steeds meer kon en, niet onbelangrijk, dat mijn lichaam veranderde. Ik werd sterker, zekerder van mezelf, ook. Elan wist wat mijn doelen waren en was erop gebrand dat ik die zou halen.

 

Elan over Femme Defense: 'Je wordt gewapend tegen (verbale) dreiging en geweld én je verbrandt overtollige calorieën. Wat je verliest aan calorieën, win je aan zelfvertrouwen. Femme Defense is de ultieme mix van fitness en self defense.'

 

Voor iedere vrouw die wil sporten, die haar grenzen wil verleggen en die zich beter en zekerder wil voelen, kan ik Femme Defense van harte aanraden. Je wordt uitstekend en met nimmer tanend enthousiasme begeleid en je lichaam wordt er strakker en mooier van.

 

Op de koop toe mag je iedere les heimelijk genieten van Roberto's lichaam. Alleen dat al maakt de cursus meer dan de moeite waard.

 

Aanmelden voor Femme Defense kan via www.strongandfearless.nl

 

Eerder gepubliceerd op Frontaal Naakt ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag 2012.

 

© Hassnae Bouazza, 2013