Hassnae

Bouazza

Arabieren kijken

Arabieren kijkenFrénk van der Linden, Radio 1 Kunststof: "Een prachtig boek."

 

Paul van Liempt, BNR: "Arabieren Kijken gaat over iets heel anders dan wij in beelden te zien krijgen. In dit boek wordt met de blik van de popular culture gekeken naar Arabië en dan krijg je een heel ander beeld."

 

Petra Stienen: "Het is ook echt een leuk boek."

 

Jörgen Raymann: "Vanmiddag 'Arabieren Kijken' met Hassnae! Moet dan wel het boek zien neer te leggen! Fantastisch."

 

Marion Bloem: "Het voorwoord van Hassnae's Arabieren Kijken is als twee zachte, warme, gastvrije handen die me over de drempel trekken om kennis te maken met de Arabische cultuur."

 

Abdelkader Benali: "Arabieren Kijken biedt meer inzicht in de Arabische wereld dan 100 keer op vakantie gaan in Sharm El Sheikh. Chapeau, Hassnae."

 

Fatima Elatik: "En nu lekker beginnen aan 'Arabieren Kijken' van Hassnae. Het voorwoord geeft al zoveel herkenning. Heerlijk.

Geïnspireerd door je boek heb ik vandaag al mijn oude Oum Kalthoum cd's uit de kast gehaald :-) loving it."

 

Esther Gasseling, Uitgeverij Xtra: "Informatief, onderhoudend en gewaagd persoonlijk plaatst Arabieren Kijken ontwikkelingen in perspectief aan de hand van het dagelijks leven."

 

Manda Heddema, De Koperen Tuin: "Gisteren het boek van Hassnae uitgelezen. Vandaag de film 'Caramel' besteld. Nu wil ik het ook zien. Ik heb genoten van de luchtigheid, de humor en de zelfspot. Dit boek gaat over mijn vriendinnen, dit gaat over echte mensen.

 

Leonhard de Paepe: "Wie wil weten wat de verbeeldingskracht van de gewone Arabier aanspreekt krijgt bij Bouazza een doorleefd beeld geschetst. (...) Bij zoveel verstandigs moet je concluderen dat het inderdaad jammer is, dat Arabieren als Bouazza (...) zo stiefmoederlijk behandeld worden in de vaderlandse media."

 

Johan van der Knijff: "Heb sinds gisteren je boek uit! Vind het erg goed en heb het met ontzettend veel plezier gelezen!"

 

Rena Breed: "Al lezende in Arabieren Kijken realiseer ik me pas hoe groot en rijk het culturele is. Grensoverschrijdend. Dacht ik nooit eerder over.

Het leukste aan haar boek zijn natuurlijk de persoonlijke verhalen van Hassnae."

 

Ruud Ketelaar: "Stel nou eens dat je je blik zou willen verruimen. Dan is Arabieren Kijken van Hassnae Bouazza een lust voor het oog!"

 

Mariska Heijmen: "Genoten van Arabieren Kijken en een paar keer hardop geglimlacht. Mooi boek geworden."

 

Robbo Vink: "Sneeuw en kou getrotseerd om Arabieren Kijken van Hassnae te halen. Niet voor niets, wat een mooi eerlijk boek, aanrader!"

 

Ab el Miri: "In één adem uitgelezen. Erg genoten! Veel herkenbare elementen. Ga het boek als naslagwerk gebruiken. (...) Nog steeds aan het nagenieten. De Marokkaanse moslims met een driekwart jurk, baardje en vrouw met Burka, noem ik Satelliet-Moslims."

 

Said Vanenburg: "Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen. Erg interessant, heerlijk geschreven en heb geregeld hardop moeten lachen. Dank daarvoor!"

 

Rahma Amrani: "Lig in een deuk bij het lezen van Arabieren Kijken van Hassnae."

 

Marjolijn van Someren: "Geweldig boek. Ik ken natuurlijk niet al die zangers, zangeressen, acteurs en presentatoren, maar ik zie ze wel vóór me.

Arabieren Kijken is verplichte kost voor jong en oud. Da's pas revolutie!"

 

Annelies Verhelst: "Soms twijfel ik dagenlang wat ik ergens precies van vind, maar Arabieren Kijken vond ik na de derde zin al briljant."

 

Petula Clarke: "Ik ben fan."

 

Matthijs Krul: "Arabieren Kijken uit. Grappig, informatief, nuchter en kritisch. Ook jegens Nederland, dat het hard nodig heeft. Kan ik zonder meer aanraden."

 

Marco de Baar: "Heb gisteravond om half 12 nog Arabieren Kijken van Hassnae geopend. Doorgelezen tot half een. Erg leuk. Aanrader.

 

Ali Agzanay: "Ik geniet van elke zin, het is een rollercoaster door de Arabische wereld. Jouw boek is als een lekker toetje, ik wil het snel eten maar zo lang mogelijk van genieten!"

   

© Hassnae Bouazza, 2013