Hassnae

Bouazza

Vakantiegroet

Beste heer Donner, u zit in Italië, ons zit het tot hier. De afgelopen jaren zijn allochtonen - moslims in het bijzonder - steeds door het stof gekropen. Ja, we wáren niet goed geïntegreerd, niet tolerant genoeg, de allochtoonse verongelijktheid was een grijsgedraaide plaat. En zie hoever we zijn gekomen, de afgelopen zes jaar. We lachen om Gregorius Nekschot, halen onze schouders op over Wilders. We horen het niet eens meer, als we met nazi's vergeleken worden, of als onze koran Mein Kampf wordt genoemd.

 

Dikhuidige, onverschillige Nederlanders zijn we geworden. We praten met een harde G tot we er scheel van zien en we kleden ons al net zo slecht als autochtonen. Echt, je ziet het verschil nauwelijks meer.

 

Maar nóg is het niet goed. Nóg moeten we per se worden geschoffeerd en afgeserveerd als tweederangs burgers. Nog moeten we elke dag dat gezeur aanhoren over de mislukte multiculturele samenleving.

 

Maar weet u wat, meneer Donner? Rust maar eens lekker uit, want na de vakantie gaan we het helemaal anders doen. U kunt de multiculturele samenleving vervloeken, afschaffen, tot anomalie verklaren of wat dan ook, deze allochtoon blijft zitten waar ze zit.

 

Deze allochtoon blijft met smaak haar couscous eten, Allah aanbidden en alcoholische versnaperingen versmaden. Mijn onverdoofd ritueel geslachte halalvlees importeer ik wel uit het buitenland - leve de globalisering! Er is niets dat u eraan kunt doen.

 

Deze allochtoon kent het eerste couplet van het Wilhelmus niet eens en weet u wat? Ze is er trots op! Het Marokkaanse volkslied, dát kent ze natuurlijk wel en ze koestert haar Marokkaanse paspoort alsof het de toegang verschaft tot het paradijs. Het islamitische paradijs, meneer Donner; niet toegankelijk voor u of uw paapse partijgenoot Maxime Verhagen.

 

Wat kan het ons schelen dat u blijft hechten aan uw dagelijkse aardappeltjes, kapotgekookte groenten en slijmerige stukje bioindustrievlees? Geniet van uw Hollandsche pot, duik snel onder de tafel zodra er een buitenlander langskomt - wij hebben er geen boodschap aan.

 

Wij hebben het dik naar onze zin met elkaar, in onze allochtoonse zuil, waar we de taal spreken die we willen, eten wat we willen en aanbidden wie of wat we willen. Zolang we de wet niet overtreden, meneer Donner, hebt u dat maar te tolereren. Elk nieuwe, xenofobische wetje van het door de PVV gedoogde angsthazenkabinet wordt toch in Brussel uiteindelijk naar de prullenbak verwezen. Waar het hoort!

 

Leve Europa! Leve de globalisering! Leve de multiculturele wereld. Gaat u maar lekker doen alsof Nederland Staphorst is. De allochtonen, die trekken het land wel op in de vaart der volkeren. De moeilijke klusjes hebben we altijd al opgeknapt.

 

Eerder gepubliceerd in NRC Handelsblad.

 

© Hassnae Bouazza, 2013